dissabte, 19 de desembre de 2015

RECEPTES NADALENQUES  DEL SENTIT COMÚ

Avis materns, Barcelona 1917


Ens acostem a les festes de Nadal,  i sabem que se’n ressentirà la butxaca, la cuina, la taula i la cintura...tot en aquest ordre.

Però això és un mal dels nostres temps, en que l’abundància ens fa entrar en un espiral de “festes” , menjars copiosos, sobre taules i extres que no tenen cap sentit, és més fins i tot li treuen sentit al nostre esperat Nadal.

âvia materna,  Emilia YglesiasSi ho mirem bé, realment aquestes festes tan sols suposen dos sopars i quatre dinars extres, això suposant que ho celebréssim tot ( sopar del 24 , dinar de Nadal, dinar de Sant Esteve, sopar de Cap d’any, dinar de primer d’any i dinar de reis). Per tant, apel·lant al sentit comú que corria en temps de la meva àvia, podem passar-les sense augmentar de pes amb aquest consells:

àvia materna, Emilia Yglesias

  1. Cenyir-se estrictament a les celebracions esmentades.
  2. Compensar-les fent un sopar o un dinar lleuger a base de verdura al vapor i peix o pollastre a la planxa.
  3. Beure brou depuratiu abans de cada àpat ( ens saciarà i ajudarà a eliminar toxines).
  4. Posar al plat una ració petita de torró i retirar-ho, no prolongar les sobretaules amb les postres al mig.
  5. Triar els aperitius més lleugers i en poca quantitat.
  6. Fer una passejada després dels àpats, en lloc de quedar-se fins a mitja tarda al sofà.
  7. Recordar que un dinar de festa és un dinar especial ja que són plats més suculents , elaborats i exquisits, però no més copiosos.  No cal repetir fins a rebentar!
  8. Compte amb l’alcohol, recordar que es converteix en sucre i aporta més calories que els hidrats de carboni o proteïnes. No cal renunciar al brindis, però s’ha de moderar.
  9. Gaudir plenament de la companyia dels qui ens rodegen a taula tan o més que dels plats que s’hi serveixen.MOLT BON I SALUDABLE NADAL A TOTS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui