dilluns, 6 d’octubre de 2014


SAMFAINA LLEUGERALa samfaina és una manera saborosa de menjar vegetals. A més és molt versàtil a la cuina, ja que ens dóna joc per fer-ho com acompanyament de plats de carn, pollastre, peix o tofu.
També és un bon farciment per a una coca al forn, empanades per barrejar-ho amb pasta.

Ingredients:

  • pebrot vermell (verd)
  • pebrot verd (verd)
  • ceba (verd)
  • carabassó (verd)
  • albergínia (groc)
  • tomaca madur (verd)

Elaboració:

tallem totes les hortalisses a daus d'un centímetre poc més o menys. En una olla baixa que sigui antiadherent i que tingui tapa a la mida, posem primer la ceba, li donem uns tombs que comenci a torrar. Immediatament hi afegim el pebrot i fem el mateix i tapem uns minuts. Tot seguit fem la mateixa operació amb l'albergínia. Passats uns minuts hi afegim el carabassó, també li donem uns tombs i tapem. Finalment hi afegim el tomaca, ho remenen, ho tapem i baixem una mica més el foc i ho deixem que es cogui amb la seva pròpia aigua.

Dieta dels colors:
Com podeu veure en aquest recepta tan sols hem utilitzat verd i una mica de groc de l'albergínia, però no hi ha gens de marró, es a dir de greix. Fins i tot jo no hi afegeixo sal, però evidentment qui ho vulgui n'hi pot posar.

Fent-t'ho d'aquesta manera no incorporem gens de greix, però si volem a l'hora de servir-ho hi podem posar un rajolí d'oli d'oliva en cru.

Una altra opció, per compartir amb els de casa que no fan la dieta dels colors, és apartar-ne una part i passar-ho un cop fet per la paella amb una mica d'oli.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui