dimarts, 17 de setembre de 2013

DIETA DELS COLORS I COLESTEROL


l'equilibri de tots els elements és el que manté el rumb de la nosta vida
foto: valandros al port de Tarragona, anys 20. Josep Muntané (avi matern)

Avui tinc una bona notícia per a tots els seguidors de la dieta dels colors.
Fa dos mesos el meu cunyat, el qual es medica des de fa anys pel colesterol, va començar a fer la dieta dels colors. No necessitava perdre gaire pes, i ha aconseguit baixar els 3,5 quilets que li sobraven...

... però quina ha esta la sorpresa quan aquesta setmana, després de fer-se l'analítica de control de cada any, la doctora s'ha alarmant positivament en veure que els nivells de colesterol li havien baixat de tal manera que fins i tot li ha retirat la medicació, ja que no la necessita.

La primera pregunta que li ha fet la doctora és si havia modificat la seva dieta en alguna cosa, i la resposta era clara: La dieta delscolors.

Així que la doctora ha arribat a la conclusió que possiblement ha estat el rigorós equilibre de tots els nutrients el que ha donat com a resultat aquesta tan bona notícia, opinió que jo comparteixo totalment.

Potser no es tracta tant d'eliminar un aliment o altre, sinó d'incloure en la nostra alimentació vegetals suficients que ens assegurin l'aport de fibra necessari, no sobrecarregar de proteïnes, es a dir, prendre-les en mesura i controlar be l'ingesta de greixos, optant sempre pels més sans (peix, blau, oli d'oliva, fruits secs).

Realment, com diu la meva professora de dietètica i nutrició: no hi ha aliments dolents sinó mesures no adequades. I amb la DIETA DELS COLORS, de la doctora Montse Folch, hem aprés a menjar bé, alhora que hem sabut controlar les racions de tots els aliments, és per això que en aquesta dieta hem trobat l'equilibri entre Dieta i Salut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui