dissabte, 17 de maig de 2014


FIDEUAT: UN PLAT PER A COMPARTIRSi  acompanyem aquest plat de pasta amb d'una amanida verda tradicional el dinar ens queda rodó!Ingredients:

  • 4 o 6 gambes grosses
  • 400 gr. de fideus mitjans o del nº 2
  • 1 litre de brou
  • 6 dents d'all
  • oli
  • sal


Elaboració:

Posarem l'oli a la paella i hi fregim les dents d'all (xafades i sense treure'n la pell). En el mateix oli hi fregim les gambes prèviament saldes. Quan ja canvien de color xafem una mica els caps amb la ma de morter, per a que treguin la substància. Un cop fet això, les retirem de la paella i hi afegim els fideus.
Per enrossir els fideus hem d'estar en tot moment pendent del foc i remenant les fideus per a que no es cremin. Però això si, hem de procurar que siguin ben rossos.
És el moment d'afegir-hi el brou. Mai tot de cop, sinó de mica en mica per a que no es quedin massa caldosos. Anem vigilant el punt de cocció i quan quasi estan, tanquem el foc i ho tapem amb un drap de cuina net. (així ens quedaran tots cap per amunt)
El brou el podem haver fet amb ceba, tomaca, alls i els caps de peixos que tinguem reservats, amb pelut o fins hi tot si hem fet uns musclos i ens ha sobrat una mica de suc , li podem afegir. En el cas de no disposar de temps, sempre es pot fer amb un brou comercial.

Nota: hi ha qui hi afegeix sípia i gambetes petites, si es vol fer així el moment d'incorporar aquests aliments és abans de posar-hi les fideus.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui