dijous, 31 de juliol de 2014


CONCEPTE D'ALIMENT I DE CONDIMENT

Hi ha una cosa que per òbvia moltes vegades oblidem. És el concepte de condiment.
Els condiments els entenem com la sal, el pebre, les espècies, la mostassa i altres salses. Però hi ha un gran nombre dels anomenats “aliments” als que si els donem el tractament de condiment aconseguirem no afegir gaires calories al nostre plat, mentre que si que potenciarem molt el seu sabor.

Hi ha qui es diu a si mateix que és addicte a la xocolata, i que és capaç de començar una rajola pel matí i haver-la acabat al vespre. Tots podem veure que això és un disbarat.
Evidentment que si un pretén atipar-se amb xocolata se n'haurà de menjar una o dues de senceres, però si el que volem ( que de fet és al que som “addictes”) és el gust, amb una mica posada en un altre aliment aconseguim tenir aquell gust que busquem. Exemple d'això és la recepta del formatge fresc batut 0% m.g. amb xocolata i nous.


Tanmateix si parlem d'un producte salat, com per exemple el formatge de cabra de “rulo”, els fruits secs o be les anxoves, el seu gust és tan potent que amb poca quantitat talladata i ben repartida per un bon plat d'amanida, podem aconseguir molt de sabor amb moltes menys calories, que si en poséssim molt.


 Això que sembla tan evident, sovint no ho posem en pràctica quan estem a la cuina. Un dels grans secrets d'una bona alimentació, acurada i sense excessos, és gaudir de tots els aliments però en la seva justa mesura.
És així com assolirem un bon domini de la dieta dels colors i podrem jugar no tan sols amb les mitges racions, sinó que podrem fer plats molt sofisticats amb 1/4 i 1/8 de ració d'aliment, per tal de no exhaurir les racions complertes d'una sola tirada.
Això ens permetrà apropar-nos cada cop més a elaborar menjars amb molt diverses textures i sabors que ens sorprendran a taula i no pas a la bàscula.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui