dimarts, 6 d’agost de 2013

BRONZEJATS DES DE L'ALIMENTACIÓRecordo arribar de l'escola a finals de curs, quan l'estiu ja estava la cantonada i trobar la mare amb un suc de pastanaga a les mans... i el resultat salta a la vista!

la meva mare als 50 anys ( 1970)... quan el millor bronzejador era prendre suc de pastanaga.

Estem a ple estiu i qui més qui menys vol lluir bronzejat. amb l'alimentació podem contribuir a obtenir un color envejable.
Els beta-carotens i alfa-carotens continguts en molts aliments són precursors de la vitamina A, que incrementa la formació de melanina, responsable de l'enfosquiment de la pell com a defensa del propi cos a les radiacions solars.

És del tot sabut que la pastanaga n'és un d'ells, però no oblidem tots els aliments vegetals de colors groc, taronja o vermell ( carabassa, tomaca, albercoc...)

Tanmateix els cítrics i aliments rics amb vitamina C antioxidant també ajuden a contrarestar els radicals lliures responsables de l'envelliment.
En aquest aspecte també són de gran importància els àcids omega 3 presents en el peix blau, així com la ingesta d'oli verge en cru i alvocat, que contenen grans dosis de vitamina E.

Imprescindible és també la hidratació. Sucs de fruites, brous depuratius, infusions tèbies i com no, l'aigua han d'estar presents en la nostra alimentació de l'estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui