diumenge, 11 d’agost de 2013

PRODUCTES LIGHT: ALERTA!

Ull amb els productes light i la publicitat enganyosa que hi ha darrera.

Per elaborar un producte d'aquest tipus han de baixar en un 30% el seu aport calòric en relació al mateix producte normal, que normalment són greixos o sucres, però això no vol dir que el producte en si aprimi o no engreixi.

Per aconseguir cremositat o espessir el producte light hi afegeixen fècules ( com la farina de blat) i altres additius com potenciadors de sabor, antioxidants, colorants, etc que el desnaturalitzen i fins i tot el fan potencialment perjudicial per la salut ( persones amb sensibilitat al producte, flatulencies, alèrgies, mal de cap, dolor abdominal...)
És per això que hem de llegir molt be l'etiqueta per assegurar-nos que mengem el que realment volem. És l'única manera de controlar bé la nostra alimentació. Rebutgem doncs el que no ens calgui. 
Si estem fent una dieta en la que estem controlant els hidrtas de carboni i optem per un producte que conte farina de blat, estem desvirtuant la dieta sense saber-ho. Hem de saber que un producte d'aquesta mena està nutritivament alterat i ser-ne conscients d'aquest fet.

No aprima o engreixa el tipus de producte (light o no) sinó la quantitat de calories i greixos que mengem.
 Per tant sempre és millor optar per un producte natural mesurant la ració que no pas menjar-ne el doble d'un desnaturalitzat.

Ens trobem sovint davant contradiccions com pastissos-light. El sentit comú ens permetrà no caure en tal parany!

Per altra banda, a casa podem fer productes baixos en greix i calories simplement amb el tipus de cocció ( vapor, planxa, forn, papillota ) i utilitzant edulcorant natural com la estèvia en lloc de sucres refinats.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui