dijous, 29 d’agost de 2013

LLIMONA: UNA GRAN DESCONEGUDA


Tots sabem de la gran quantitat de vitamina C amb efectes antioxidants, que te la llimona, però a més aporta magnesi, potassi i fòsfor. I avui sabem que pot reduir el risc de malalties degeneratives, hipertensió i problemes cardíacs.

La llimona augmenta el nombre de glòbuls blancs, tonifica el sistema circulatori i neteja la sang de toxines.
La veiem a les parades dels mercats però sovint no sabem com treure'n profit.

Jo la prenc cada matí abans d'esmorzar: em faig un suc de mitja llimona amb un got d'aigua tèbia. A més d'ajudar a anar al bany, neteja l'organisme de les mucositats que produeixen els làctics i  és mineralitzant.

Per altra banda amb la pell ben neta queda boníssima ratllada sobre un got de llet tèbia (tant si és de soja, com de vaca). 

És també part indispensable per aromatitzar un bon pa de pessic (recordem que les pastes fetes a casa són molt més saludables que les comprades, ja que no porten cap tipus de conservant ni producte adulterat, a més de la seva justa mesura de sucre)

També podem utilitzar el suc de llimona per a les amanides, substituint així el vinagre, i baixant per tant l'aport de sodi.

De sobra es conegut el seu ús en la maceració de carns i peixos.

A nivell estètic, un bon truc de bellesa per a les ungles és  submergir-les en una tassa amb el suc de mitja llimona i aigua tèbia durant cinc minuts. Després s'esbandeixen amb aigua i s'eixuguen be.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui