dijous, 1 d’agost de 2013

LA TAULA DE L'ÀVIAEn quant a alimentació no hi ha res per inventar. Tirant la vista enrere podem veure quin era el patró d'alimentació dels nostres avis.
Un bon esmorzar incloïa un làctic, cereals, que solien ser una bona llesca de pa amb un saludable raig d'oli.
A mig matí una peça de fruita era un bon recurs per a matar el cuquet de la gana fins l'hora de dinar. Precisament en aquest àpat, el plat fort del dia, no hi faltava un bon arròs amb verdures, amanida i pollastre o carn. La fruita formava part de les postres d'una manera habitual, mentre que la crema catalana es reservava per a grans celebracions.
El pa amb xocolata era un clàssic del berenar, un dels plaers de la canalla en sortir de l'escola. I en finalitzar el dia un sopar lleuger a base de sopa o verdura i una truita o peix, era la tònica de la majoria de les llars.
Per tant, vist així podem deduir que el que ens ha passat es que hem adquirit mals hàbits introduint molts més sucres i greixos dels necessaris. És aquesta abundor d'aliments prefabricats que ens han fet sortir de l'esquema de tota la vida.

En la nostra mà està tornar a una alimentació sana i sostenible, i en la nostra mà està retornar aquests valors al nostres fills. A taula és on donem exemple i consolidem hàbits per a tota la vida.Aprofitem tot el que en aquests anys s'ha sabut en quant la composició i propietats dels aliments i convertim el vell patró en un de nou i actualitzat aprofitant el millor de cada època.
Us convido a prendre consciència d'això i a posar en pràctica una cosa tan simple com és posar sentit comú als fogons i a taula.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer el teu comentari o consulta aqui