divendres, 19 de juliol de 2013

L'ÀVIA: SEGUINT LES SEVES PETJADESUna regla d'or per anar al supermercat és “no comprar res que no conegués la teva àvia”. Darrera aquesta frase hi ha tota una filosofia de vida: la nostra àvia no coneixia els conservants ni els colorants i tampoc la rebosteria envasada ( carregada de greixos saturats i sucres). Els aliments que consumia eren naturals i de proximitat i sobre tot, eren productes de temporada. En aquest aspecte tornar als nostres orígens és una bona cosa.

Jo hi afegeixo que també hem de “viure” com ella. Amb això no vull dir que haguem de rentar els llençols a ma ni res d'això, però si que podem pensar una mica i adonar-nos que per una banda, esmorzaven ben d'hora ( si vols perdre pes has d'esmorzar no més tard d'una hora d'haver-te aixecat, ja que així estimules el teu metabolisme) i no sopaven gaire tard ( quan el metabolisme és més lent), seguien el ritme natural de la llum del dia. Per altra feien sempre els cinc àpats, el costum de berenar ve de molt antic. I el tortell o la coca era un extra només per a les grans ocasions o el diumenge. I finalment l'exercici formava part de la vida quotidiana, ara les nostres feines ens fan ser més sedentaris i és per això que ho hem de suplir amb gimnàs, caminades d'una hora o si no es disposa de temps, sempre podem recórrer a optar per les escales en lloc de l'ascensor o baixar una parada abans del metro o bus i fer una part del trajecte a peu.

Aprendre a viure és extreure el millor de cada generació!


2 comentaris:

  1. Molt boniques les fotos de l´àvia.
    I seguín la seva regla d´or ens estalvierem perdre el temps i la vista intentan llegir el qué conté cada producte envasat

    ResponElimina
  2. Molt boniques les fotos de l'àvia Emilia.
    Gaietà

    ResponElimina

Pots fer el teu comentari o consulta aqui