dijous, 18 de juliol de 2013

ÚS DE L'OLI , la seva justa mesura

L'oli d'oliva extra verge de primera premsa en fred és l'or de la nostra cuina mediterrània. Molts experts coincideixen a dir que aquest és un dels greixos més saludables ja que l'àcid oleic que conté ajuda a prevenir malalties cardiovasculars ja que augmenta els nivells en sang de HDL ( el colesterol bo).

Ara be, no oblidem que en la dieta dels colors s'ha de controlar l'aportació de greixos, ja que només se'n poden prendre tres racions al dia.Una manera de controlar aquesta mesura és utilitzar un vaporitzador en lloc d'un setrill per les amanides, verdures i fins i tot peix i carn a la planxa.


El preu aproximat d'aquest aliat a la cuina és d'uns10 euros.

2 comentaris:

  1. No he acabat de saber mai con controlar exactament l'oli. Com es fa amb aquest vaporitzador? perquè la mesura d'una cullerada de sopa, li'n poses i la meitat es queda a la cullera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo de fet he calculat que una cullerada sopera és un raig normal ( un tomb pel plat d'un setrill que no ragi molt). Però amb el vaporitzador faig el mateix, es a dir passo per tot damunt del plat, però evidentment el raig és molt inferior. No he mesurat mai si és una cullerada o no, però penso que no hi arriba.

      Elimina

Pots fer el teu comentari o consulta aqui